Content Finder


Persberichten | Press Release
Persberichten

PepsiCo in de Benelux lanceert haar eigen allergenenwebsite

  06-04-2020

PepsiCo in de Benelux heeft deze week haar allergenenwebsite pepsicoproductchecker.nl  en pepsicoproductchecker.be gelanceerd speciaal voor consumenten. Deze website geeft op een gebruiksvriendelijke wijze informatie over de ingrediënten die verwerkt zijn in onder andere producten zoals chips, ontbijtgranen en nootjes van de verschillende merken van PepsiCo. Op deze manier kan de consument de producten filteren passend bij het dieet dat ze volgen of de allergie die ze hebben.

Het ontstaan

PepsiCo vermeldt alle ingrediënten volgens de EU wetgeving op de verpakking van haar producten. Toch is gebleken dat consumenten vaak nog op zoek zijn naar bevestiging over hoe sommige producten gemaakt worden of over welke ingrediënten er juist niet in het product zitten. De consumentenservice van PepsiCo Benelux staat dagelijks consumenten te woord om misverstanden te voorkomen en vragen van de consument goed te beantwoorden. Met de productchecker hebben consumenten snel productinformatie tot hun beschikking, zonder hiervoor te hoeven bellen of mailen.

De productchecker

Op de website kan er op een specifiek product gezocht worden via de EAN-code op de verpakking, of op bepaalde ingrediënten zoals melk, gluten of pinda’s. Ook kunnen favoriete producten opgeslagen worden in een lijst waardoor alle informatie met één klik op de knop zichtbaar wordt.

Lees ook het artikel over PepsiCo’s allergenenwebsite op Nederland Voedselland: https://www.nederlandvoedselland.nl/artikel/zit-er-ham-in-de-hamkas

Related ContentRelated Content